O nama

1Triangle Tyre Group je jedan od najvećih svjetskih proizvođača svih vrsta pneumatika. Tipičan je predstavnik novog kineskog industrijskog talasa koji pored proizvodnje velikih serija želi da se nametne i kao brend visokog stepena kvaliteta. Sve informacije govore da je Triangle u tome uspio u značajnoj mjeri i da je prepoznat i priznat kao svjetski premium brend. Posvećenost kvalitetu, pristup sirovinama, ulaganje u istraživanje, razvoj i tehnološku opremljenost već su prepoznale mnogobrojne svjetske kompanije kao što su: Caterpillar, Volvo, Terex i Goodyear sa kojima je Triangle ostvario veoma uspješnu saradnju.

ImageProxy.mvcOprema
Triangle svoju proizvodnju obavlja u četiri fabrike u Kini od kojih je najstarija iz 2010. godine, dok je najnoviji pogon pušten u rad 2014. godine. U proizvodnji su uspostavljeni svi važeći standardi kvaliteta, zaštite životne  sredine i  energetske efikasnosti. U najnovijem pogonu na 430  hektara površine, instalirana je trenutno najefikasnija i najmodernija oprema za proizvodnju guma. U pogon kapaciteta 30 miliona komada godišnje, uloženo je 500 miliona USD.

Istraživanje i razvoj
Tokom 2011. godine Triangle je potpisao sporazum sa američkim Univerzitetom Akron i tako postao jedini kineski proizvođač guma koji ima svoj centar za razvoj i istraživanje u SAD. U ovom centru je zaposleno 20 inženjera i naučnika koji se bave ispitivanjima ponašanja guma u eksploataciji i iznalaženju novih konstrukcionih riješenja. Ovaj tim trenutno radi na 29 novih projekata.

U Kini postoje dvije ovlaštene laboratorije za ispitivanje kvaliteta pneumatika i postavljanje novih standarda kvaliteta u proizvodnji guma. Jedna od dvije laboratorije je upravo postavljena u kompaniji Triangle Tyre Group, što govori o povjerenju koje je Triangle zadobio na kineskom tržištu. Ova laboratorija okuplja 180 tehničara, 58 diplomiranih inženjera i 18 stranih eksperata. Takođe, u sklopu ove laboratorije rade i sljedeći departmani:
• Nacionalni tehnički istraživačko-razvojni centar i centar za doktorska istraživanja
• Nacionalna laboratorija za mehaniku guma, istraživanje buke i post-doktorska istraživačka stanica
• Centralna laboratorija certifikovana od strane agencije koju je osnovala Vlada Republike Kine
• Nacionalna laboratorija za dizajn i proizvodnju guma.

Zahvaljujući svojim postignućima iz oblasti istraživanja i razvoja, Kineska vlada je povjerila Trianglu posao razvoja i proizvodnje guma za kinesku avioindustriju.

ImageProxy.mvcTržišna dostignuća
Triangle bilježi konstantan rast prodaje kako na kineskom tako i na inostranom tržištu i 2014. godine je dostigao proizvodnju od 25 miliona pneumatika. Sa tim obimom proizvodnje je rangiran kao trinaesti najveći svjetski proizvođač guma dok je 2011. godine bio na šesnaestom mjestu. U oblasti OTR (Off The Road) guma, Triangle je četvrti najveći proizvođač u svijetu. Triangle izvozi 50% svoje proizvodnje, a polovinu od toga plasira na probirljivim evropskim i američkim tržištima. Sa ovim rezultatima Triangle je najveći kineski izvoznik guma, a u segmentu OTR guma Triangle izvozi 90% svoje proizvodnje. Triangle je prisutan u oko 50 kineskih proizvođača vozila.

Najznačajnije partnerstvo kompanija Triangle ima sa Caterpillarom gdje je prisutan u prvoj ugradnji od 2004. godine. Ovo potvrđuje i priznanje dobijeno od Caterpillara „DOBAVLJAČ – KVALITET PLATINASTI NIVO“. To je ujedno i najveće priznanje koje je CATERPILLAR dodjelio nekom dobavljaču. Ovo laskavo priznanje Triangle nosi od 2010. godine do danas. Prema standardima Caterpillara, da bi se konkurisalo za platinast nivo, mora se biti uspješan dobavljač najmanje 5 godina.

Zastupnici Triangle guma za Bosnu i Hercegovinu je firma Pring d.o.o. iz Banja Luke, a za Srbiju Higer RS iz Gornjeg Milanovca. U bogatoj ponudi radijalnih i dijagonalnih modela pneumatika, u konsultaciji sa našim stručnjacima, možete odabrati model koji najviše odgovara Vašim potrebama. Statistički podaci pokazuju da je nivo reklamacija koje smo do sada imali niži od 0,5%, što je potpuno u skladu sa standardima kvaliteta koji su propisani u gumarskoj industriji.

Aktuelnosti

TRIANGLE proslavio 40 godina postojanja

1. jun 2016.

Kineski proizvođač guma TRIANGLE proslavio je prošlog mjeseca 40 godina postojanja. TRIANGLE je u proteklih 40 godina napravio veliki napredak

opširnije

Akcijske cijene ECOroll teretnih guma!

25. april 2016.

Kompanija Pring d.o.o. Banja Luka, ekskluzivni uvoznik Triangle guma za tržište BIH, u saradnji sa Triangle Tyre Co., Ltd sprovodi akciju na dva

opširnije

TRIANGLE bilježi sve bolje rezultate!

1. mart 2016.

KVALITET - POUZDANOST - UŠTEDA Kvalitet, pouzdanost i ušteda u transportu koja se ostvaruje korišćenjem Triangle pneumatika su nešto što je

opširnije

Broj partnera sve veći!

27. novembar 2015.

Jesen je vrijeme kada najveći broj kompanija, koje se bave bilo kojim vidom prevoza, mjenjaju gume. To svakako znači veću potražnju guma na

opširnije